Как да направите ръчен ъпдейт на WordPress тема?

Наскоро ми се наложи да направя ръчен ъпдейт на WordPress тема. Факт е, че автоматичния ъпдейт през системата на WordPress е лесна работа – цъкаш един бутон и си готов. В редовете по-долу ще ви опиша как да направите ръчен ъпдейт на желана от вас тема?

Забележка: хубаво е да си направите един backup на базата данни и така ако стане проблем с ъпдейта за имате резервно копие, което винаги да възстановите и да върнете последния изглед на сайта ви.

Как да направите ръчен ъпдейт на тема в WordPress тема?

За да направите ръчен ъпдейт на WP тема следвайте следните стъпки:

1. Изтеглете си FTP потребител. Препоръчвам FileZilla и може да го изтеглите от тук.

2. Изтеглете новия ъпдейт на вашата тема, която използвате. Въпросната тема винаги е в zip фариант, затова трябва да я „ъпзипнете“. Съветвам ви за по-лесна координация да „ънзипнете“ папката на десктопа си. Виж снимка 1
направите ръчен ъпдейт

3. Имайки вече папката на десктопа, с „drag&drop“ (местене с мишката) я поставяте в следния адрес www.yourdomainsite.com/www/root/wp-admin/themes/. Виж снимка 2
направите ръчен ъпдейт

4. Свалената тема в нашия случай, тъй като носи същото име, ще ви попита какво да прави, при положение, че има същата тема вече във вашата директория за теми. Маркирайте както съм посочил на снимка 3.
направите ръчен ъпдейт

Това е. Ако темата ви има собствен административен панел за настройки трябва да натиснете бутона „Save Settings“ в настройките на темата и сте готови.

Ако няма – нищо не натискате и темата ви е ъпдейтната.

Това е!

p.s. – ако имате допълнителни въпроси или притеснения – свържете се с мен и аз ще ви помогна. По принцип ръчното ъпдейтване на теми за WordPress е валидно за платените теми от различни сайтове, за които още в самото начало на покупка сте задали да получавате ъпдейта на електронната си поща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *