Безплатно решение за управление на седмични бюлетини и списък с абонати

Както знаем има фирми в България, които предлагат имейл маркетинг на своите клиенти. Как работят те? Абонираш се при тях за да използваш услугите им (предимно хост услуги), импортваш твоят списък с абонати на бюлетина ти, използваш техните темплейти за да направиш добре изглеждащ бюлетин и когато си готов с рекламното съобщение, изпращаш на хората от списъка съобщението. На фирмата плащаш на база брой изпратени съобщения, честота през месеца или просто на база брой абонати. Така ако имаш 100 абоната – плащаш една сума, ако имаш 400 абоната – друга, съответно по-висока. Ето защо, за хората които не искат да плащат за тази услуга има едно безплатно решение, без ограничения. Трябва да подчертая, че това касае единствено потребителите на WordPress, чийто страници или онлайн магазини са под тази платформа. Става дума за Wysija – гениално решение за управление на седмични бюлетини. Аз го използвам от доста време и до момента нямам забележки. Как работи? Първо трябва да си инсталираш wysija plugin, като можеш да го направиш от неговата  официална страницата или от тази на WordPress Plugins. След като го направиш, следват няколко прости стъпки, които са:

1. Настройки на plugin – точно от тук можете да разберете силата на тази приставка за страницата, защото избирате идентификационният имейл адрес от който искате да изпращате съобщенията (съветвам Ви да си направите Google mail account  към страницата ако нямате и него да зададете като идентификационен адрес); можете да изберете опция приставката да Ви уведомява по имейл когато нов потребител се регистрира за абонамент. Едно от хубавите неща, които ще са Ви от полза в настройките е възможността да зададете как да се казва бюлетинът Ви и как да се вижда от потребителя т.е. дали да носи името на страницата, Вашето име, или друго – всичко е както Вие прецените. Настройките предлагат опцията „Активиране на абонирания имейл адрес“. Това е най-важното нещо в тази приставка. Когато активирате тази опция, всеки един потребител, който се абонира за Вашият бюлетин ще получи активиращ линк на пощата си, и когато го потвърди, чрез него желанието си да получава от вас рекламни съобщения, Wysija Plugin автоматично става разпознаваем от който и да пощенски провайдър или програма, и следващият път съобщението Ви няма да отиде в папка „Спам“ на потребителя, а в папка „Входящи“. В настройки на тази приставка можете да изберете и начина на изпращане на Вашите съобщения – чрез собствен PHP email (до 200 съобщения на час), чрез Google Account Mail (20 съобщения на час, но е препоръчително) или чрез SMTP сървър (200 съобщения на час).

2. Управление на Абонати – това е чудесен начин да следите активността на Вашите потребители спрямо изпратените рекламни съобщения. Чрез тази секция разбирате кой е потвърдил абонамента си и кой не, както и кой се отказал. Така може да управлявате списъците си с абонати. Тук можете ръчно да добавите абонат, да правите безброй списъци, да ги редактирате или просто да експортнете или импортнете.

3. Бюлетин – това е мястото където създавате своите съобщения и следите за тяхната ефективност.  За създаването на съобщения приставката Ви дава на разположение няколко темплейти, като за Ваше улеснение са на принципа drag and drop. Така имате готови дизайни за съобщения в които дори освен снимки и текст можете да добавите директна статия от сайта Ви без да я пренаписвате или да правите copy/paste. Ефективността в тази секция също е основен фактор – чрез статистиката тук можете да следите кой е отварял съобщението, дали е активирал някой от линковете в него или все още не го е направил.

[note background=“#f5f5f5″]Статията „Безплатно решение за управление на седмични бюлетини и списък с абонати“ ми е спестила до момента реално 75 евро. Виж как ТУК[/note]

One thought on “Безплатно решение за управление на седмични бюлетини и списък с абонати”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *