Блогът ми е с 365 дни по-стар

Ами да, домейнът boykonikolov.com направи една година в интернет пространството (бях го регистрирал септември 2011 и реално първите няколко месеца беше само на английски, но през февруари му промених тематиката и минах на български). ЧРД на мен 🙂 Затова реших да си направя подарък и да променя визията и функционалността на моя блог. Както вече сте забелязали boykonikolov.com е с ново лице. Какво е новото?

1. НОВА WP THEME
Новата WP тема е благодарение на NattyWP и доста улекотена, зарежда по-бързо от предишната и най-вече: бялото никога не е било толкова готин цвят. Тази тема е изчистена, без допълнителни утежнения или плъгини и прочие, точно както я харесвам.

2. ФУНКЦИОНАЛНОСТ
Това е най-голямата промяна в блога. Социалните плъгини вече на са вертикални, а хоризонтални, позиционирани под всяка една статия. Има активни два sidebar – ляв и десен, като левият е „жив“. Натискате „+“ и се отваря левият sidebar, който Ви показва Twitter потока на моето име, Facebook бележките на Бойко и една „панделка“ за членство в The Internet Defence League. Отново са разрешени коментари по два начина под всеки post – чрез WP или през Facebook. Новото в тях е, че разреших използването на Gravatar – така който има, ще се гледа 🙂
Десният sidebar включва всички досегашни активни плъгини, като единствената промяна ще е добавянето на нова категория: На живо. Тя е в следствие на инсталирането на Liveblog за който ще представя идеята си по-долу. Страниците си остават същите, като има промяна в „Галерия“ и „Какво мислите Вие?“ – при първата са премахнати всички бавнозареждащи и тежки плъгини за снимки, като за представяне на снимките се използва единствено embed кодовете на Pinterest, а при втората – снимките на хората, казали нещо добро за мен, се махат, и остава само цитираните текстове.
SEO инструментите на тази тема са вече част от нея и не се налага инсталирането на допълнителни SEO плъгини, което наистина ще ме улесни. Как те обаче ще работят за този сайт – бъдещето ще покаже.

3. LIVEBLOG
Когато през февруари 2012 се наложи да протестирам против A.C.T.A в България, го правих вкъщи, онлайн, защото работата ми бе да затъмнявам сайтове в знак на протест с още един колега. Успяхме успешно да затъмним над 100 БГ сайта, но новините от онлайн протеста се случваха ежеминутно и изпитвах затруднение при изписването им, както и при корекцията на новозатъмнените сайтове. Ето защо, този Liveblog плъгин е добре дошъл – той ще е като отделна категория, и когато съм на презентация, представяне или „телом“ някъде, но си заслужава да споделиш, тази категория ще е активна. Тя ще представлява и информационно табло, където ще публикувам предстоящи събития, които ще се бъдат списвани на живо. Остава само да я тествам през таблета и телефона, и мога да кажа, че ще върши 100% отлична работа. За сега – спирам се на 70%.

4. FACEBOOK БЕЛЕЖКИТЕ НА БОЙКО
Това е напълно нова идея. RSS от „Бележки“ във Facebook. Там ще пиша за неща, които не са свързани с тематиката на този блог – политика, спорт, идиотизъм :), България и прочие – всичко извън интернет. Така че, който иска да следи и тази емисия – добре дошъл е!

5. СЛЕДВАЩИТЕ 365 ДНИ
За мен следващите 365 дни по отношение на проекти се очертават да бъдат „мъгливи“. Имам да правя FlyLo.eu както и официално да пусна Stopcensorship.net, който ще е против налагането на цензура в мрежата (ще си партнира с The Internet Defence League и Fight for The Future) Реално погледнато, толкова много работа имам в т.ч. и с електронните си магазини, че ми се завива свята, и ще отида да пия…нещо 🙂

6. БЛАГОДАРЯ
Благодаря на тези, които ми осигуриха през годината трафик към boykonikolov.com, а те са:
Bgtatko.bg
URBN.bg
Socialevo.net
Younotepad.com
Sitemapdoc.com
Topsi.com
Pia-News.com
BgVesti.net
Haskovo.net
News.Pernik24.bg
… и на всички сайтове, които са ми донесли по-малък трафик, но не мога да ги изпиша, защото наистина са много.

Огромно БЛАГОДАРЯ на всички, които коментирахте в публикациите, изказвахте си мнението и препоръките. Благодаря, че го правите с профилите си от Facebook и Gravatar.

p.s. – Facebook, Google, Twitter, Linked In идруги подобни не ги коментирам, защото на тях това им е работата – да правят трафик.

Така, остава да почерпя! Кой, какво ще пие? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *