Започнаха номинациите за Съвете на настоятелите на ISOC – 2013

2013 ще е първата ми изборна година за Съвета на настоятелите на ISOC – 2013. Както редовните читатели на блога ми знаят, аз съм международен член на ISOC, което автоматично ми дава правото на глас в изборите на организацията.

Номинациите са вече в ход и крайният срок за тях е 2 Януари 2013 г. Всеки международен член има право да номинира или себе си за един от предлаганите постове, или втора страна. Всеки международен член има право на един глас.

Всичко това ми напомня за втората част на филма „Карибски пирати“, когато в края на филма, пиратския съвет трябваше да номинира свой ръководител, и всеки номинира себе си :). Разбира се в моята ситуация не са десетима пирати, а около 500 члена с право на глас, така че, все някой ще има с един глас повече от противника.

Не съм решил кой още да номинирам, трябва по-обстойно да се запозная с членовете и досегашните кандидати. Със сигурност аз обаче няма да се самопредлагам :). Изборът на Съвет на настоятелите на ISOC е с мандат от 3 години, така че, нищо чудно през 2016 година вече да се кандидатирам, натрупвайки малко повече опит.

Ето я и официалната покана за стартиране на номинациите:

Комитета за номинации на ISOC е в процес на приемане на заявления в полза на кандидати, които искат да служат в Съвета на настоятелите на ISOC. През 2013 г. три позиции в комитета са отворени. Две от тях ще бъдат избрани от настоятелството на Организационните членове на ISOC, една ще бъде избрана от Управленското ръководство на организацията.

Обявяването на номинираните и стартирането на процедурата по тяхното избиране ще започне от 22 Февруари 2013 г. Бюджета на ISOC за 2013 г. е определен на $US 38,3 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *