За киселините в стомаха или „12 463 кебапчета, моля, с една СОДА“

За киселините в стомаха ще си говорим. За онези, които се появяват след хапване на нещо люто, пържено или просто стомашно неразположение. За онези киселини, които от тридесет години ги имам и все ги лекувам със СОДА! Онази, домашната, на баба ти содата!

Загледах се в рекламата на „Гастроцид“.

„И помага ли?“
„Как да не помага, от тридесет години пия сода и винаги помага“
„От тридесет години пиете сода и твърдите, че помага?“

Направо да се чуди човек, как така тази СОДА помага, вече тридесет години 😀 Е, добре е, че има „Гастроцид“. Пиеш един „Гастроцид“ и следващите тридесет години „пукаш“ пържено и люто и му теглиш по една майна на клетия живот. Поне този проблем си решил, този с киселините в стомаха.

За какво идва реч. Ами рекламната кампания на Актавис, специално тази на „Гастроцид“ и „учудения репортер-тарикат“ много ме озадачи, най-вече заради репликите по-горе. Най-вече защото подвеждат зрителя, че видиш ли, ако му „удариш“ един-два-три-пет-десет“ „гастроцида“ в следващите тридесет години забравяш за стомашните болки.

Е, луд умора няма, само се поти…

… и пак сезирах Национални Съвет за Саморегулация. Онзи същия, дето спря bTV в опита да изпразни хладилниците на хората 😀

НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА САМОРЕГУЛАЦИЯ
Уважаеми ХХХХХХХХХХ,

(х-совете скриват моята фамилия, която почти никой не знае, че е Николов :D)

Вашата жалба до Националния съвет за саморегулация (НСС) е регистрирана под номер 12463 и е открита процедура за разглеждането й от Етичната комисия на НСС.
Съгласно нашите правила, ние ще уведомим ответната страна за Вашата жалба, без да разкриваме идентичността Ви.
Ще ви държим в течение на процедурата и ще Ви уведомим за взетото решение на Етичната комисия.
Повече за националния Етичен кодекс и реда за разглеждане на жалби можете да научите на www.nss-bg.org.
С уважение,Секретариат на НСС

А, ако си задавате въпроса какви са мотивите, моля enjoy!

В крайна сметка само някой да е посмял да каже, че аз, като един съвестен гражданин не се грижа за справяне с проблема на затлъстяването сред българското общество. Веднъж ви изпразних хладилниците (за да няма какво да ядете), втори път ще ви реша проблемите с киселините. Веднъж и завинаги!

Сериозен коментар: не вярвам НСС да са обективни по тази жалба, защото ще направят прецедент. Поне аз така си мисля. Този път обаче НСС според мен ще ме зачеркне и ще защити Актавис и Гастроцид. Но да видим?

2 thoughts on “За киселините в стомаха или „12 463 кебапчета, моля, с една СОДА“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *