Извинявам се!

Това е втори път в който си позволявам да изляза от тематиката на блога си. Първия ви е много добре известен, а ако все още не знаете – вижте тук.

Причината да наруша „онлайн мълчанието си“ по отношение на протестите в страната е една единствена – неразбиране. Но не от моя страна, а от страна на политиците. Не става въпрос за нечуване на протестиращите, неразбиране на протестиращите, неразбиране на исканията им. Става въпрос за НЕРАЗБИРАНЕ на Интернет от страна на политиците. Затова писах още в началото на годината в статията „Изгубени в социалните медии“.

Преди време г-н Христо Монов, депутат от БСП се изказа „леко неподготвен“, да не каже въобще:

“Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги.”

След някой друг ден, същия този господин Монов „се извини“ ето така:

Извинявам се на всички, които са се припознали като такива и които са се почувствали обидени… Визирам това, че примерно само в Китай има над 25 милиона интернет зависими, които се лекуват. Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните…Казах само, че не приемам да се казва, че сега протестите са били интелигентни, а през февруари не са били интелигентни. Мисля, че хората, които бяхме през февруари, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират…Някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и играят чудесно ролята на бунтаря…

Шок! Очаквах нещо по-засукано или поне искрено извинение, а вече няколко дни няма такова. Явно г-н Монов не знае как трябва да се извини един депутат, избран с гласовете на народа или поне на част от него и затова леко замаза извинението си като „лайно на пясък“. Ето защо аз ще покажа как гражданин на Република България се извинява на народен представител:

Извинявам се г-н Монов! Извинявам се защото вие (БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ и други подобни) не разбирате Интернет, така както го разбирам аз! Вие не сте виновни – това са нови технологии, и представете си – те нямат нищо общо с Фейсбук, Туитър и която да е социална мрежа! Извинявам се, че в Китай има 25 милиона интернет зависими! Извинявам се, че си мислите, че Вашето IQ е повече от моето и имате смелостта дори да го приравните на моето! Извинявам се, че от 20 дни съм в роля на бунтар! Благодаря и за мнението, че играя чудесно тази роля.

Извинявам се, че имам Интернет бизнес и си изкарвам парите от това! Извинявам се, че за мен Фейсбук и Туитър са средство за комуникация и пари! Извинявам се, че в джоба имам смартфон, на бюрото два лаптопа, а в чантичката си таблет! Извинявам се, че имам онлайн банкиране, електронен подпис, Forex сметка и онлайн достъп до Българската Фондова Борса! Извинявам се, че знам какво е hashtag! Извинявам се, че знам какво е: define(‘SECURE_AUTH_KEY’, ‘rMIpsab s+};(Q]d2,Z(0]cW6o N+ssS:#Eb8c_-mk8HYx=+kxSF]T`’); – и се извинявам, че го разбирам!

Г-н Монов, лично на Вас се извинявам, че завърших в чужбина, но се върнах да работя в България! Извинявам се, че имам онлайн магазин в САЩ, но фирмата ми е българска и плащам данъците си тук! Извинявам се, че говоря свободно чужди езици! Извинявам се, че съм икономист с две висши образования!

Извинявам се, че съм на площада и протестирам против вас! Извинявам се, че ви (всичките в бялата голяма сграда на жълтите павета) ненавиждам! Извинявам се, че ви мразя (г-н Сидеров – и вас също)! Извинявам се, че сте ми неприятни! Извинявам се за доматите и яйцата, които всяка сутрин адресирам към костюмите ви и скъпите коли!

Извинявам се, че съм от Панагюрище и се извинявам, че съм горд с историята на този град! Извинявам се за Панагюрското златно съкровище! Извинявам се за Ботев, Левски, Бенковски и Райна Княгиня!

Извинявам се, че не виждам бъдеще тук! Извиняваме се, че си стягам куфарите! Извинявам се, че повече няма да плащам данъци в родината! Извинявам се, че знам къде е Терминал 2! Извинявам се, че знам какво е „чекиране“, „бординг“ и кои са аварийните изходи в самолета!

Но най-вече г-н Монов Ви се извинявам, че съществувам! Моля, приемете ги!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *