Искам да казвам това което мисля!

(бел.авт. – според едни, хейтър е едно такова животно, което стои в интернет и мрази всичко, всеки и по всяко време. Според други, хейтър е пълната противоположност на горе-написаното, а именно – човек, който казва истината за всичко, за всеки и по всяко време. В кое от двете твърдения ще повярвате вие – въобще не ми пука!)

Димитър Георгиев е първият и за сега единствен, разкрил лицето си в национални медии хейтър. Стреми се да казва винаги истината, макар да признава, че това не е никак лесна задача. Изкарва бели пари за черно-кафяви дни, предлагайки евтини сайтове на дребния и среден бизнес, SEO копирайтинг, SEO оптимизация, онлайн маркетинг, FB присъствие, ORM. Извън интернет е долен пияница и се опитва да развива собствена фирма за интериорни решения, паркет и декоративни елементи за дома – Sunrise-bg.com.

Не знам кога ми хрумна и не знам кое ме провокира да му задам въпросите по-долу, но той прие да отговори срещу 7000 дойче марки… на изплащане.

boyko – Здравей Димитър. Казваш за себе си, че си хейтър. Защо избра да си такъв, а не трол, както повечето платени потребители в социалните мрежи?

хейтър – Хейтър съм по една много проста причина – искам да казвам това, което мисля, без да ми дреме, дали се приема, или не от масата хора. Признавам, че живея в общество, но искам и то да признае, че живея в него. Не съм различен, уникален, неповторим – напротив, доста съм обикновен, а както имаше една мъдрост “Ако всички сме различни, защо ходим при един психолог или лекар“.

Като деца на почти всички са ни казвали да избираме не лесния, а трудния път – е аз избрах своя и той не е лек. Троловете са същият позитивен добитък, но платен – те не инициират идеята за истински хейт, който на първо място показва откровеност т.е. казваш това, което ти наистина мислиш, а не това, което компанията, партията или социалния сегмент, към който принадлежиш диктуват.

Мисля, че хейтърите са смели – дори само заради това, че могат да кажат нещо, което да ги изправи срещу всички. Те обичат провокацията, следват логика, разсъждават. Всъщност да си хейтър развива ужасно много интелектуалния капацитет – пробвай да спориш сам срещу мозъчен клъстер от 20 позитрона – неизменно вдигаш летвата и можеш лесно да се справиш с 2-3 противници после.

Един съвет от мен, ако харесвате едно парче на една музикална банда не си мислете, че другите също са толкова добри. Изолирайте ирационалните си емоции.

boyko – Какво ти е мнението за опитите на някои правителства и организации да налагат контрол върху Интернет свободата? Смяташ ли, че протестите против АКТА февруари тази година бяха достатъчни или борбата тепърва предстои?

хейтър – Борбата винаги е безкрайна. Тя не е стока в магазина, която плащаш, взимаш си в къщи и толкова. Още повече, я спечелиш, я не – побеждава по-постоянният. Не харесвам контрола в неговите крайности. Обичам свободата като всеки нормален човек. Естествено малко по-западно настроените винаги гледат и ми сочат други държави, без дори да си дадат сметка, дали това е нещо добро или нещо лошо.

boyko – Дали българските електронни медии ще успеят някога да преодолеят страха си от интернет свободното общуване, което естествено ще засегне някои техни корпоративни интереси?

хейтър – За да се случи нещо у нас, то трябва да се случи на Запад. Родните тромави компании са доказали, че креативността не им е особено присъща и клони към нула. Те никога нямат топките да пробват нещо ново като подход и винаги преписваме учебниците на западните „гурута“. Няма как да се развиваме, ако поне не опитваме да бъдем първи в нещо. Отново казвам верни, неверни вземаме слагаме, без да задаваме въпроси и това е. Иначе е логично да гонят интереса на шефа, сякаш няма как. Добрият баланс обаче може да се окаже доста добро оръжие и да се постигне приблизителна яснота по дадена тема, макар тя никога да не е 100% – ова.

boyko – Какво ще кажеш за бТВ? Ще дойде ли време, когато да кажем „Те са полезни за обществото“?

хейтър – За мен БТВ по начало е съставена от посредствени журналисти, които не са успели да се реализират в Канал 1 навремето след падането на комунизма. Те подобно на други следват най-елементарно тенденциите в световен мащаб и по-конкретно в САЩ. Очаквам да пуснат и предаване в стил „Опра“ (не ги следя, та може и да имат такова вече), с което още повече да докажат на рекламодателите си, че тяхната аудитория на обща база е с най-нисък коефициент на интелигентност в България сред националните телевизии. В моя блог винаги когато ги споменавам по един или друг повод, те биват директно псувани в скоби – така съм си обещал и винаги го правя.

boyko – Според теб батериите Дюрасел наистина ли издържат два пъти повече? Питам от чисто любопитство!

хейтър – Трябва да питаш жените, които зареждат вибраторите си с тях и после се оплакват, че мъжете не ставаме :). Не ползвам нищо на батерии, ако трябва да съм честен (телефона не го броя). Все пак винаги може да се проведе тест и едно потребителско ревю, което да смаже или оправдае казаното в рекламите им.
Личното ми мнение, без да съм ги пробвал – не, не вярвам да издържат 2 пъти повече. Пък и 2 пъти повече от кои батерии – от рекламата слагат всички останали под един знаменател, което е подвеждащо само по себе си и губят моето доверие още с това си твърдение.

boyko – Виждал ли си спечелени пари от Интернет?

хейтър – Да. Ако имаш предвид афилейт програми и AdSense съм изкарал не малко пари. Още повече аз работя в интернет, когато клиентите ми за SEO, копирайтинг или изработка на сайтове не идват след препоръка от уста на уста. Постоянно имам запитвания именно през интернет, така, че не мога да се оплача. Още повече сега се опитвам да правя разни неща и за англоезичния пазар и се надявам да потръгнат.

boyko – Нали знаеш, че няма да ти платя за това интервю? Ще хейтиш ли по мой адрес?

хейтър – Няма да ми платиш? Как се прецаках. Естествено, че ще те хейтя (смее се). Дебна само да те хвана в издънка или да се кандидатираш за депутат ще видиш ти „Ну заяц, ну погоди“.

boyko – Пожелай нещо не коледно и не новогодишно на малцината читатели, които ще прочетат това интервю и повече никога няма да стъпят в блога ми!

хейтър – Здраве не желаем. За мен сякаш има по-важни неща винаги – правя го само сякаш по задължение, ако искате и моето, то грабете с пълни шепи, не съм стиснат. Пък и нещо много здрави си отидоха през последните години от тоя свят. Пожелавам ви мисъл – остра като бръснач, обективност и честност. Да четете повече такива статии, защото ние хейтърите съществуваме, защото сме нужни. Някой трябва да каже истината, че царят е гол.

Да не играете тото (данък интелект), да не падате на глава върху леда, да не си купувате батерии Duracell, а да потърсите помощ от мъж – ние сме като златни рибки – изпълняваме желания, но не ни вкарвайте в тигана, че току виж ви опръскаме с врящо олио. Пожелавам на всички смелост, защото именно това е нужно в подобни смутни времена, когато такива като мен са все по-интересни за хората, търсещи истината.

2012, Димитър Георгиев в едно интервю за boykonikolov.com, малко преди края на света

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *