Лоялност към марката

Не очаквайте в тази статия да получите поредния сух текст за лоялност към марката и как да направим нещо в няколко стъпки. В следващите редове ще покажа с пример, как не само се изгражда лоялност към марката, но и се поддържа.

ЛОЯЛНОСТ КЪМ МАРКАТА

Днес (26.01) е специален ден за мен – на този ден съм се родил. Естествено и логично е през целият ден да получавам поздравления от познати и приятели, колеги и партньори. От семейството. Тези поздравления могат да бъдат отправени по няколко начина – лично, по телефон, електронна поща, социални медии, обикновено писмо-картичка и др.

По-долу ще ви разкажа за поддържане на лоялност към марката на Lufthansa и как едно съобщение може да ви направи деня усмихнат.

Клиент съм на компанията поне от три години. Ходил съм с тях до Германия, Албания, Великобритания, Абу Даби. Още в самото начало реших да си извадя тяхната карта за партньорска програма „Miles&More“. Накратко казано – колкото повече летиш, толкова повече ти се увеличава шанса да получаваш безплатни билети до различни дестинации. Натрупваш мили и можеш да ги харчиш, там, където действа партньорската програма. Също така в списъка на партньорите за самолетен транспорт не влиза само самата компания, а поне още 20 превозвача, така че, увеличаваш значително шанса си за увеличаване на сборът от пропътувани мили.

И така. Тази сутрин получих това писмо (снимка 1)
СНИМКА 1
лоялност към марката
Поздравления от капитана! 😀 Накратко – „Г-н Николов, имаме специално поздравление към вас от капитана на един наш полет. Искате ли да го получите?“ Искам, естествено и затова натиснах бутона „Get in touch“.

Последва препращане към втора страница, в която ме призоваваха да въведа телефонният си номер на който да ми звънне „лично“ капитана на конкретен полет на Lufthansa. Дадох си мобилният.

Точно след около има – няма 10 секунди телефонът звънна с номер от Германия. Вдигнах. В момента в който „вдигнах“ слушалката на мобилният си телефон, се отвори автоматично нов прозорец от браузъра на компютъра и се озовах в пилотската кабина на полет на германският превозвач. (виж снимка 2)
СНИМКА 2
лоялност към марката
Капитанът на полета се обърна с лице към камерата и започна да нарежда пожелания за успех и да се видим колкото се може по скоро на някой полет. Помощник капитана в същия момент го прекъсна и каза, че е време да тръгват. Взехме си довиждане, помощник-капитана ми показа един надпис „Честит рожден ден“ и прекъсна връзката (виж снимка 3)
СНИМКА 3
лоялност към марката

Така. Нека изясня.
1. По телефона не говорих с никой, просто слушах капитана (запис)
2. На монитора го виждах как говори точно това, което чувам в слушалката на телефона (запис)
2. Нямаше лично обръщение от типа „Уважаеми г-н Николов“ (запис)

ЛОЯЛНОСТ КЪМ МАРКАТА В ЕДНА СТЪПКА

Как бихте се почувствали вие, ако във видео разговор ви звънне един от капитаните на авио превозвача и ви благодари, че използвате услугите на компанията и ви пожелае успех? Как бихте се почувствали, ако всичко това е толкова реално, че да седнете и да напишете тази статия? 🙂

Да, точно така се чувствам и аз. Няма значение, че е запис. Просто няма никакво значение, защото превърнаха лоялността ми към марката в най-добрата изненада за деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *