През изминалата година всички говореха за новата възможност за търговия, наречена F-Commerce/ Facebook – Commerce/ и придричаха светло бъдеще. Смята се, че тя ще доведе до по-големи печалби за компаниите, ако те се възползват от предлагането и купуването на техните продукти във Facebook. Предрича се светло бъдеще и ръст на този вид дейност.

Но ето, че големи компании като Gap, JC Penny, Nordstrom и GameSpot са взели решение, че за момента това не им носи полза и са затворили създадените от тях онлайн магазини за пазаруване в самия Facebook.

Стъпката не е голяма изненада, като се има предвид, че според анализите на много маркетолози самите потребители са склонни да се доверяват при вземането на решение във Facebook най-вече на препоръките на своите приятели и по-малко на самите брандове. Във Facebook те предпочитат да дискутират съвети за покупката и качествата на даден продукт, като са много по-малко склонни директно да закупят самия продукт.

Напълно съгласен с написаното. Прочетете цялата статия „Магазин във Facebook? Според Gap, JC Penny, Nordstrom и GameSpot – Не!“ в Socialevo.net / Permalink

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *