Между точката и запетаята

Знаете ли каква е разликата между точката и запетаята? Разбира се програмистите и IT специалистите ще изтъкнат неоспорими доводи за съществената разлика в програмирането и писането на кодове, а и аз мога да го потвърдя.

Спомням си и израза в два варианта – „Да се обеси, не да се помилва“ и съответно „Да се обеси не, да се помилва“.

А знаете ли, че точката и запетаята ви правят богат или беден. Или някои от вас! 😀

Като редовен участник на Форекс пазарите и редовен „четец“ на борсовите новини днес забелязах, че в Investor.bg са допуснали една съществена разлика, а именно употребата на точката и запетаята в обявяването на цената на брой акция за всяка една компания. Не за една, за ВСЯКА ЕДНА.

Пример: Интернет компанията „Уеб Медия Груп“ с борсов индекс 45W/WWW цената на брой акция веднъж е обявена 1,151 лв., а следващия път (няколко реда по-надолу) е 1.151 лв. Та се замислих – ако реша да купя акции на компанията всъщност колко ще трябва да платя за една акция – хиляда сто петдесет и един лев или един лев и петнадесет стотинки, приблизително?

Писах на Investor.bg и се оказах прав! Все пак благодарности на инвестиционния сайт за бързия отговор и за поетия ангажимент.

Да, прав сте. Благодаря за наблюдателността!
В Общата информация за компания в раздел Оферти и Сделки десетичният знак е точка. Съжалявам, ще уеднаквим при първа възможност!
По принцип не разделяме хилядните, така че има ли някакъв знак, то той е десетичен 🙂

Peter Neykov
Investor.bg
Editor of Section

И тъй като сме на темата: участвате ли на Форекс пазари и добър манипулатор ли сте там? 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.