Онлайн лицемерие

В общността на глупаците има една част, наречена лицемери, които непрестанно се учат да лъжат себе си и другите, но повече другите, а в действителност лъжат повече себе си, отколкото останалите – Леонардо да Винчи.

Как така се стигна то тук, да цитирам един гений. Аз живея в малък град. Далеч от шума, от забързаното ежедневие. В град в който нещата все още се случват по един и същи начин. Наскоро разбрах, че в този мой малък град (Панагюрище) ще стартира нов Интернет проект, наречен –  информационен сайт www.nostop.bg (сега разбирате колко е малък града в който живея, щом разбирам, че ще има нов онлайн проект 🙂 ) Чудесно! Вече си имаме един информационен сайт www.pia-news.com и реализирането на втори за мен има две положителни и основни значения, а именно: 1. така създадена конкурентна среда се надявам да подобри информационното осведомяване на обществеността и 2. аз приветствам всеки един онлайн проект. Ето как новият Интернет проект представя себе си:

Нов информационен сайт с името NoStop.bg ще стартира до края на юли 2012 г. в Панагюрище. Той е създаден от „Ти Медия Груп” ЕООД, за да информира за, анализира и коментира актуалните събития от обществения живот, политиката, бизнеса, социалните въпроси, културата и спорта в местната общност на града, общината и региона. Екипът работи по идеята и осъществяването й няколко месеца преди официалния старт на сайта. Панагюрище на пръв поглед е град с добре развита медийна среда. Но същевременно в същността си тя е значително изкривена, политически, властово и корпоративно ориентирана, което води до снижена свобода на словото и медийна прозрачност. Основната мисия на NoStop.bg е да повиши степента на свобода на словото и да разнообрази каналите на комуникация, като изгради ново лице на регионалната масмедия и същевременно върне на аудиторията всички най-добри практики на сериозната журналистика и нейните етични принципи. Затова сред основните цели на новия сайт NoStop.bg, е да формулира нови идеи по поставените актуални въпроси и да представя различна и алтернативна гледна точка към тях.
Очаквайте ни!

Това, че от по-горният цитат излиза, че до този момент ние в Панагюрище сме били под информационно затъмнение, като в Северна Корея, че корпорациите влияят силно върху свободата на словото; на сутрешното си кафе политическите лидери пребиват с камъни хората, четящи в. „Време“ и медийната прозрачност е прозрачна толкова, колкото и стена – няма да ги коментирам. Това, че този проект е предизборен похват – също е без коментар. И факта, че присъства следното – “ …Панагюрище на пръв поглед е град с добре развита медийна среда. Но същевременно в същността си тя е значително…“ има вероятност да ми нанесе сериозни психо-проблеми в близко бъдеще, изразени от желание да им хакна сайта. Но няма да говоря за това! Все пак в моят блог съм избрал да пиша за Интернет, онлайн търговията, SEO, кодове, дизайн и прочие.

Това което ме подразни обаче е факта, че собственика на NoStop – „Ти Медия Груп“ ООД не разполага със собствена Интернет страница т.е. фирма предлагаща онлайн услуги (осведомяване, информиране, реклама и пр.) няма официално представяне на пазара, на който ще присъства. Търсих в гуглата, търсих къде ли не, и под каквато и да е форма – е, не намерих никаква информация за тях. Когато направих справка за собственика на домейна получих и име, и телефон, и адрес, и електронна поща (която е в gmail), но Интернет страница – нъцки. А и не става въпрос за Интернет – явно това е ПР или рекламна фирма – пак трябва да имат някакво онлайн присъствие, дори и да са си запазили име на домейн и в момента да изграждат такова – става.  Ето защо ми е малко обидно – обидно ми е защото съм завършил и практикувал „Маркетинг и реклама“ над 12 години, обидно ми защото зад гърба си имам някои известни и отлично реализирани кампании в България и чужбина, обидно ми е защото имам онлайн магазини, обидно ми е защото изграждам Интернет страници и пиша кодове. Това, че според горният цитат съм расъл в саксия или в парник, че ние в Панагюрище разбираме от оръжия, ама видиш ли не и от съвременни технологии – не ме интересува. Той Леонардо да Винчи им го е казал!

9 thoughts on “Онлайн лицемерие”

 1. Бойко, поздравления за анализа. Но чак да ти е обидно!? Всеки може да говори и прави каквото и както иска (в рамките на закона) и е наше решение дали да му вярваме, слушаме и пр. Демагози и лицемери винаги ще има. Както и хора, които да ги изобличават. Така че, не го приемай лично. Просто продължавай напред! 🙂

  1. Дали е извън закона или не, и дали всеки може да си прави в държавата каквото поиска – не ме интересува. Дали ще му вярваме – времето ще покаже. Искрено се надявам да отразяват обективно нещата – така ще ме спечелят. Но го приемам лично, защото се правят елементарни грешки когато говорим за маркетинг или реклама. И за мен е непонятно, ако един обущар ще започва работа на обущарската улица, ама няма да си направи дюкян там, но въпреки всичко ще е обущар. Ако ме разбираш 🙂 Иначе, каквото са си решили – това да си правят, то времето ще покаже колко струват.

 2. Не лошо сайтче с елементарна платформа, но тежко, липса на оригиналност във визията и име измислено без грам фантазия. Това на пръв поглед. На втори с безбройните си цвъчки и прозорчета подлъгва, че е пълно с инфо, но всъщност инфото е трупано доста преди това. По-важното е как ще продължи да се развива, защото забелязах, че тръгват с доста измислени материали, някои от които жълтеят яко. Щеше да е чудесно, ако тези младежи и девойки наистина бяха труженици на свободното слово, но … уви. В малкото ни градче всичко се знае, включително и това че истинския собственик на този сайт е Лука Ангелов. Така че, Бойко, това е друг аспект на споменатото от теб онлайн лицемерие. А за това че щяли да ни връщат „най-добрите практики на сериозната журналистика и нейните етични принципи“ – смях! Сериозна журналистика? С автор, чието име е фалшиво? Аз лично ВЕЧЕ не им вярвам. Толкова за „независимите“ медии.

 3. Не лошо сайтче с елементарна платформа, но тежко, липса на оригиналност във визията и име измислено без грам фантазия. Това на пръв поглед. На втори с безбройните си цвъчки и прозорчета подлъгва, че е пълно с инфо, но всъщност инфото е трупано доста преди това. По-важното е как ще продължи да се развива, защото забелязах, че тръгват с доста измислени материали, някои от които жълтеят яко. Щеше да е чудесно, ако тези младежи и девойки наистина бяха труженици на свободното слово, но … уви. В малкото ни градче всичко се знае, включително и това че истинския собственик на този сайт е Лука Ангелов. Така че, Бойко, това е друг аспект на споменатото от теб онлайн лицемерие. А за това че щяли да ни връщат „най-добрите практики на сериозната журналистика и нейните етични принципи“ – смях! Сериозна журналистика? С автор, чието име е фалшиво? Аз лично ВЕЧЕ не им вярвам. Толкова за „независимите“ медии.

  1. Принципно може и да си прав, може и да не си. Това го казвам защото не искам да влизам в полемика кой на кого плаща и какви ще са новините. Но съм съгласен относно платформата – някак си не ми е лесна за употреба. А това трябва на един потребител – лесна и проста визия, за да може лесно и просто да знае къде да намери това което търси. Дали ще „прокопсат“ – това бъдещето ще покаже. Желая им късмет, но и ги моля и за нещо друго, което е в основата на статията – да си направят една интернет страница, защото е срамота. Рекламна и ПР агенция да няма интернет страница, като едно от оръжията на маркетинга е просто меко казано – парадокс.

 4. Господин Николов,не съм програмист за да дам оценка за http://www.nostop.bg как е изработен,но аз също съм панагюрец и като такъв мога спокойно да кажа,че най-посещавания панагюрски сайт е PIA,а там не е затъмнение, а нещо повече.Мъжът на собственичката на PIA е PA на „Асарел-Медет“ и познайте този сайт кой обслужва?Панагюрище е малък град.Властват 2-3 фамилий и ако искаш да направиш нещо трябва да ги обслужваш.Разбира се че няма да ги намериш в нета.Хората се предпазват.Не знам от какво се дразниш.Може би,че в града не не знаят за твоя онлайн магазин или за това,че имаш успехи у нас и чужбина.Хората правят нещо ново,нещо което повишава конкуренцията в града,а ти им завиждаш.Срамота.

  1. Аз Ви благодаря за това мнение. Радвам се че имам и друга гледна точка. Никъде обаче не става въпрос за моите онлайн магазини защото първо те не са за Българския пазара, камо ли за местния. За успехите ми у нас и в чужбина – не ми пука, те са минало и аз съм си извадил дивидентите от това. Гледам в настоящето. Но аз Ви задавам въпрос – прочетохте ли статията по-горе? Къде според Вас завиждам? За какво да им завиждам? Не съм ли аз този който по-горе именно за подобряване на конкурентната среда говоря? т.е. пак питам – прочетохте ли статията? А коментарите ми?

   Защото ако сте я прочели ще разберете едно – единственото което ме възмущава е, че Ти Медия Груп са рекламна агенция, а нямат Интернет присъствие. А това имам право да го казвам от опита който имам и то с право. Защото освен хобито ми Интернет, аз съм над 13 години маркетингов специалист, а това тяхното (липсата на онлайн корпоративно присъствие) не е нормално за времето в което живеем.

   Принципно знам много повече за двата панагюрски сайта, отколкото предполагате. Както Вие изтъквате кой-кой е в ПИА, така и аз мога да Ви кажа кой-кой е, защо е, и прочие. Но не ме интересува. Защото не съм дребна душица за да се занимавам с провинциална война между два онлайн сайта. А относно репликата Ви „хората се предпазват в нета“ – това не го казвайте, защото Ностоп са марка на Юридическо лице, а именно Ти Медия Груп, и тъй като са се захванали с журналистика, която трябва да е символ на свободата, мнението и извън-корпоративните интереси, най-малко заради дейността си на работа трябва да са прозрачни. Когато в началото започнеш с тайни, губиш доверие. Дали са добри или не – времето ще покаже и аз не съм им съдник, но аматьорски работи в областта на маркетинга ми идват в повече.

   Още веднъж благодаря за мнението Ви в моя блог. Надявам се да съм бил разбран, както аз се опитах да разбера Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *