Онлайн продажба на билети за Формула 1

AllGPtickets е една сбъдната мечта. Бил съм на състезания на Формула 1 преди години, усетил съм трептящия въздух, ревът на болидите, напрежението, панаирното настроение преди състезанието или квалификацията, пил съм от австралийската бира Foster`s (и то много) и съм обиколил всички изложбени палати на отборите, преди старта. Чувството си заслужава и е задължително за всеки любител на фразата „Гориво в кръвта“. Дори, когато започнах с първият си онлайн проект TicketsAndFans го започнах с мисълта как да добавя базата данни с билети за F1. Осъзнах, че този спорт си заслужава отделен домейн, отделна страница и много индивидуалност. Осъзнах, че той трябва да е нещо повече от билети за Формула 1. А след като тази година ми прозвъняха телефоните от Пирдоп, Златица, София, Варна, Костенец, Перник, Сандански от познати и непознати, да им доставя билети за няколко състезания, осъзнах, че е дошъл моментът за този проект. Е, вече е готов на 99,1%, което ми дава правото официално да го обявя в блога си.

Основна информация:
AllGPtickets разполага с база данни от над 1 500 вида билети и ВИП пропуски за Формула 1. На този етап сайта е само на английски език, но в момента разработвам отделна страница, различна по дизайн и само за пакетни предложения на български език. Системата за разплащане е PayPal, до седмица-две ще добавя и банков превод, а след по-малко от два месеца ще има интегрирана система за плащане с кредитни, или дебитни карти, и чекове. Страницата е с прост и лесен дизайн, лесно се стига навсякъде, няма излишни банери, бутони, реклами, препратки – това е девиза на AllGPtickets: „It`s simple,easy and fast“. Дори не е необходимо да имаш регистрация.

Функционалност на страницата
Това е най-голямото ми предимство. Има всичко. Информация за цените на билетите и техните особеностти, според вида на билета; бутон за директна покупка през PayPal; информация за пистата, където ще се провежда конкретно състезание, както и поставеният до момента рекорд; инфо за града, региона или местността; възможност за резервация на хотели (благодарение на Hotels booking) или наем на автомобил (благодарение на Car Hire Engine); покупка на самолетни билети (благодарение на Flylo, която всъщност е следващият ми проект) подробни страници с разяснения; новинарска част; възможност за абонамент за бюлетин и др. И не на последно място – няма никакви резервационни, агентски и други подобни такси, при покупката на билет. Това което виждаш на екрана като цена на билета (+ разбира се таксата за доставка, няма как) това ще платиш. Защо така? В следващата точка съм го разяснил.

Доставчици
От години продавам на познати, на познати на техните познати и т.н. билети за Формула 1, благодарение на един договор, сключен през 2008 година с един от най-големите световни дистрибутори на този тип билети – The Ticket Enterprise. Имах късмета да се запозная с търговският директор на това дружество, когато учихме заедно University of Sheffield, UK. Това познанство ми носи до момента само позитиви. Ето защо съм си извоювал ТАКЪВ процент от всеки един билет, какъвто няма и в официалното споразумение за доставчици с The Ticket Enterprise. Което дава отговор на някои бъдещи въпроси – да, цените са наистина конкурентни. Кратък пример: в България предлагат екскурзии за три дни с посещение на Формула 1 в Унгария за цени от 440 лв. до 440 евро???? Същият пакет ще го предлагам и аз, но с удължен престой + два дни повече в Будапеща, и пътуване със самолет за 300 – 350 лв. Ха, я стига – 440 евро за Hungaroring!?! В Абу Даби, февруари, за 440 евро наемаш болид на Яс Марина и правиш две-три обиколки.

И за финал – не се притеснявайте да ме потърсите, ако искате някакъв по-специален тип билет, например за достъп до конкретен бокс 🙂 И от тях имам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *