Пет безплатни съвета за увеличаване на продажбите чрез онлайн магазин

Тъй като наскоро се запознах с една статия в Mashable относно онлайн търговията, реших да ви покажа моите пет безплатни съвета за увеличаване на продажбите чрез онлайн магазин.

ЗАД ПРОЕКТА ТРЯБВА ДА СТОИ ЧОВЕК… ВИНАГИ!
Въпреки, че проекта ви е онлайн магазин, това не означава, че след като попълните контактите, адресите, шопинг картите и продуктите с това изчерпвате работата си и се оттегляте спокойно на фотьойла. Винаги, ама винаги, какъвто и да е проект, клиента се чувства по-спокоен, когато поговори с някой зад домейна – било собственик, било служител, било контактна форма за бърз чат.

ИЗЧИСТЕН ДИЗАЙН
Онлайн магазина трябва да има чиста и ясна визия до такава степен, че сайта да изглежда блед, за сметка на продуктите, които продавате. Те трябва да изпъкват, не „ултра мега якия дизайн“ на сайта.

БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ
Не е необходимо да искате регистрация от клиент. Така можете да го загубите, защото вече забелязвам неодобрение от някои по темата „регистрация в сайт“. Оставете го да пазарува като гост, пък винаги можете да го спамите и без регистрация 😀

ЛЕСНА НАВИГАЦИЯ
Винаги изхождайте от следното – „вашите клиенти не могат да работят с компютър, а вие ги карате да влизат в интернет“ т.е. навигацията в сайт ви трябва да бъде „идиото устойчива“ :D. Когато мислите така, ще спите спокойно.

ФУНКЦИОНАЛНА КАРТА ЗА ПАЗАРУВАНЕ
Най-добрият вариант е следния – ако картата за пазаруване или т.н. shopping cart е в една страница, без прехвърляне във втора, трета и прочие. Спестявате времето на клиента и вашето.

[note background=“#f5f5f5″]Статията „Пет безплатни съвета за увеличаване на продажбите чрез онлайн магазин“ ми е донесла до момента реален приход от 685 лв. Виж как ТУК[/note]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.