Продуктови вариации на Woocommerce

Тъй като имам запитвания относно продуктови вариации на Woocommerce и най-вече как се правят, реших да ви покажа нагледно цялата процедура.

Не е сложно, просто следвайте стъпките и накрая ще имате няколко цени за един продукт в онлайн магазина ви чрез използването на продуктови вариации на Woocommerce.

1. КАКВО Е ПРОДУКТОВА ВАРИАЦИЯ?
Това са разновидностите на един продукт. Например: във вашия онлайн магазин продавате тениски, но те имат различни размери – S, M, L, XL, XXL и т.н. Също така те биват различни цветове – бели, черни, сини, червени и др. Това са продуктови вариации. Ако обаче червената тениска струва по-скъпо от бялата – това са продуктови вариации с различни цени. За това ще говорим.

2. ЗАДАВАНЕ НА ВИДА НА ПРОДУКТА
За да позволите един продукт да има различни вариации с различни цени, трябва да изберете вида на продукта в приложението на Woocommerce т.е. избирате продукт с вариации. (виж снимка 1)

Снимка 1
Продуктови вариации на Woocommerce

3. ОПРЕДЕЛЕТЕ АТРИБУТИТЕ ЗА ВАРИАЦИИ
От бутона „Атрибути“ на приложението избирате „Custom product attribute“ и задавате „Add“. (виж снимка 2)

Снимка 2
Продуктови вариации на Woocommerce

Задължително отмятате „Used for variations“ с което показвате на Woocommerce, че този продукт ще има различни вариации. Въвеждате вариацията на продукта, например „Black“ като натиснете бутона „Add new“, изписвате „Black“ и натискате „ОК“. След което повтаряте същото упражнение с втора вариация, трета, четвърта и т.н. (виж снимка 3)

Снимка 3
Продуктови вариации на Woocommerce

Важно! Сега е момента да запазите вашия продукт, за да не повтаряте настройките непрекъснато!

4. ЗАДАВАНЕ НА ВАРИАЦИИ
Когато сте направили и въвели атрибутите за вариации вече е време да определите и стойностите им в онлайн магазина. Това става по елементарен начин, например – избирате атрибут „Black“ и въвеждате неговата цена в полето „Regular price“. Повтаряте същото упражнение и с другите атрибути, след което запаметявате направените промени. Готово. Вече имате продуктови вариации с различни цени. (виж снимка 4)

Снимка 4
Продуктови вариации на Woocommerce

Ако обаче не искате да имате цена за различните вариации, а просто да присъстват в продукта ви, тогава не попълвайте цената. Това означава, че клиента няма да може да извърши покупка на стоката, ако не избере цвета на продукта. По тази логика и по тези стъпки, можете да изберете възможности с две или три вариации с различни атрибути всеки. Например: за да купи клиента тениската от магазина трябва да избере две неща – първо размера на тениската (S,M,L) и цвета на тениската (бяла, червена, черна или синя). Чак тогава ще се появи продажната цена и клиента ще може да я купи.

Успех в продаването чрез вариации.

[note background=“#f5f5f5″]Статията „Продуктови вариации на Woocommerce“ ми е донесла до момента реален приход от 425 лв. Виж как ТУК[/note]

2 thoughts on “Продуктови вариации на Woocommerce”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.