Проект „Елена Николай“

Проект „Елена Николай“ е очертаващо се нещо мащабно за град Панагюрище. Разбира се, участието ми в него е частично, предимно насочено в изработката и поддръжката на интернет присъствието и предпечат и печат на рекламни материали. Реално погледнато, самият конкурс е истинския проект, който според мен се очаква да предизвика някакъв мини-фурор в бунтовния ми роден град. Но нека ви кажа за страницата:

1. Разработена е под WordPress. Знаете, че този отворен код ми е слабост, тъй като дава пълната свобода да променяш всяка една форма, вкарана в някакви релси.

2. В страницата на проекта „Елена Николай“ са използвани предимно добре познати приложения. Семпъл дизайн, който крие под „капака си“ доста добра функционалност т.е.:
– онлайн регистрационна форма за участниците;
– три вида плащане на конкурсната такса (в брой, по банка и чрез системата ePay)
– блог формат за момента под формата на „новини“, но когато конкурса започне ще се включи и live blogging за отразяване в реално време събитията от конкурсния ден.
– връзка със социалните медии директно от всяка една новина, което вече си е задължително при изграждането на каквато и да е интернет страница.
– контакти форми и др.

Мечтата ми е страницата на проекта „Елена Николай“ да има streaming присъствие, когато конкурса стартира, но да видим дали ще мога да го реализирам. Не е сложно, но когато си затрупан от работа понякога е невъзможно.

*Забележка: естествено, Facebook присъствието на проекта „Елена Николай“ ще бъде индексирано и чрез хаштаг #ЕленаНиколай

Да не забравяме и едно от най-използваните приложения, както от мен, така и от другите WordPress разработчици, а именно – Jetpack, най-вече заради статистиката им, която ти дава наистина основна и начална информация за сайта. На този етап – това е достатъчно, но по-късен ще се използва и Google Analytics.

А иначе статистиката на Jetpack изглежда ето така:

Проект "Елена Николай"

Късмет на новото начинание и дано се превърне наистина в събитие на всеки две години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.