Решения за онлайн разплащания извън банковите граници

Сблъсках се с един проблем свързан с онлайн разплащания в България. Не искам да споменавам фирмата или онлайн магазина, защото изхождам от факта, че те може би не са запознати изцяло с възможностите на онлайн търговията. Това обаче не е тяхно оправдание, тъй като в Интернет може да се намери много информация свързана с онлайн разплащания. Но ето какъв е случая:

Опитах се да поръчам стока по Интернет. Първоначално магазина дава впечатление, че може да извършват плащания по банков път и при доставка, или онлайн разплащане чрез ePay, дебитна или кредитна карта. В момента в който си направих регистрация и пристъпих към процеса „онлайн разплащания“ се установи, че те могат да се извършат само с дебитни или кредитни карти на конкретна банка в България. Това ме озадачи. Зададох си въпроса, къде може да е проблема, за да направят този ход. Споделих в социалната мрежа случката и възникнаха два основни момента:

1. Банката просто предлага най-добри условия за онлайн разплащания и фирмата е избрала минимизиране на разходите с по-малки такси или 0% такси.

2. Фирмата е теглила кредит или има задължения към финансовата институция и от банката са ги задължили оборотите да минават през техните сметки.

Ако изберем първия вариант – аз коментар върху това нямам. Всеки има право да направи този избор. Ако обаче се спрем на втория вариант, то тогава фирмата предлагащи онлайн услуги има опция, така че, да спази банковото ограничение. Тази опция се казва PayPal. Защо ли?

PayPal позволява плащане по два елементарни начина – със сметка в системата или с кредитна и дебитна карта на най-големите световни доставчици на тези услуги. И в двата случая PayPal събира натрупаната сума и във всеки един момент вие можете да я прехвърлите по банковата си сметка в която и да е банка. Ето ви е едно безплатно решение за онлайн разплащания в рамките на банковите граници.

Ползвайте го! PayPal е най-разпространената световна разплащателна система.

Вижте още за онлайн търговията и разплащанията тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *