Трафик

Тази сутрин си говорих с двама полицаи за интернет трафик. Не ме разбирайте погрешно – аз говорих, те слушаха. Това е по-добрият вариант от другия – те да ми обясняват, аз да слушам. Ето защо реших да драсна няколко реда на тема „интернет трафик, що е то и има ли почва у нас“.

За тези които не знаят значението на израза „интернет трафик“ пояснявам, като на 17 годишен пубер – ако интернет страницата ви е телевизия, то интернет трафика е вашият рейтинг спрямо другите телевизии т.е. колкото повече ви четат, толкова повече ставате популярни, колкото повече ставате популярни, толкова повече ви търсят за да ви дават пари. То е като с проституцията от гледната точка на проститутката – все ще се намери някой „загорял“, който иска да те „клати“ и да ти плати за това, но не е сигурно ти дали изобщо ще свършиш. А и кво` ти пука дали ще свършиш, когато ти плаща.

И така, трафика е вашият рейтинг. Следователно вашата цел на интернет страницата ви е да имате по-голям трафик, защото:

1. Рекламодателите ще ви питат – „Колко ще ми струва да сложа един банер или рекламно съобщение в твоя сайт?“. Т.е. – ще ви плащат

2. Афилейт компаниите ще ви търсят с въпроса – „Виж пич, твоят сайт се държи добре в Интернет и имаш ultra mega mother fucket посещения. Що не вземеш да ни станеш партньор и съответно за всеки клик, импресия, или каквото и да е, ще ти плащаме?“ Т.е – пак пари

3. В някои напреднали страни от третия свят, като САЩ например, интернет доставчиците също плащат за трафик. Т.е. – зариват ви вече с пари.

Вече си задавате въпроса, предполагам (все още говоря на 17 годишните пубери) – как да направя моят сайт така, че да има трафик. И тук има няколко решения, които са:

1. Пишете. Това ви е безплатния инструмент за да си набавите трафик. Пишете за това което ви интересува, или не, но го правете вие, не копирайте текстове от други сайтове. Когато пишете вие с вашите думи, мисли и изрази, вие сте уникални, и така търсачките ви индексират по-добре.

2. Платете си. Ако все още сте на 17 години, баща ви е богат, а вие се чудите къде да „връткате“ с Бавареца, то следователно не ви пука дали ще извадите 1000 или 2000 лв. за интернет реклама за да рекламирате страницата си, и така да вдигнете трафика. Но и в този случай важи първото правило – пишете.

3. Социалните мрежи – те са уникален инструмент. Пишете си значи в страницата, споделяте написаното в социалните мрежи (това са интернет страници в които потребителите пишат простотии, публикуват глупави снимки – 80% са такива, и си „лайкват“ самочувствието – отново говоря на 17 годишните бъдещи строители на България, света и вселената) и всички, или не, ваши приятели си трошат пръстите за да ви прочетат написаното.

4. Banner exchange (това е на Английски, провери в речника) е нещо страшно. Свързва се с вас значи друг собственик на сайт, чрез електронна поща и ви пише – „Копеле, евала за сайта. Велик е! Пишеш страхотно, имаш талант, що не станеш писател. Междувременно, искаш ли да ти сложа линк на твоя сайт при мен, пък ти да сложиш мой линк в твоя сайт?“. Това вече е секс – стойка „69“.

Има още много начини за увеличаване на трафика, но тези са напълно достатъчни за моите 17 годишни потребители.

Ако на някой все още не му е ясно какво е трафик, значи го е закъсал много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *