284 за Fairplay на bTV

Нали помните тази статия – „За “ДЗП” и “Chi Chi” разбрах. А какво ще кажете за “Fair Play”? Днес получих уведомително писмо от Националният съвет за саморегулация относно моята жалба за кампанията на bTV – Fairplay. Ето какво гласи то:

Уважаеми г-н Николов,

Вашата жалба до Националния съвет за саморегулация (НСС) е регистрирана под номер 284 и е открита процедура за разглеждането й от Етичната комисия на НСС.

Съгласно нашите правила, ние ще уведомим ответната страна за Вашата жалба, без да разкриваме идентичността Ви.

Ще ви държим в течение на процедурата и ще Ви уведомим за взетото решение на Етичната комисия.

Повече за националния Етичен кодекс и реда за разглеждане на жалби можете да научите на www.nss-bg.org.

С уважение,

Секретариат на НСС

Така. До тук добре. Добре е защото говори положително за НСС, че разглежда жалбите изпратени по електронни пощи и ги входира според тяхната инструкция. И още по-добре е защото според процедурата на НСС, която гласи:

При постъпване на жалба, Секретариатът на НСС извършва проверка на съдържанието и незабавно регистрира жалбата, като образува преписка и уведомява молителя за това.

Ако жалбата не отговаря на изискванията на Правилника за приложение на Етичния кодекс , на молителя се изпраща съобщение да отстрани допуснатите нередовности в 7-дневен срок .

В случай на очевидна неприложимост на Кодекса към жалбата, Секретариатът може да откаже регистриране на жалбата и да я върне на молителя с обяснение.

явно жалбата е ПРИЛОЖИМА към Кодекса на жалбата на НСС (а не към кодекса на bTV) и ще бъде разгледана, както и ме уверяват, че ще бъда уведомен.

Сами разбирате, че не тая каквато и да е надежда за положителен резултат към тази жалба, а т.е. рекламата да бъде спряна. Въпреки, че от НСС до този момент се държат коректно и обръщат внимание на всичко, да не забравяме лобито на bTV в тези комисии. Казвам го, не защото така мисля, а защото продължавам да имам богат опит в рекламният бизнес и във връзките с обществеността. Но…

…я си представете, че жалбата бъде одобрена и рекламата Fairplay бъде спряна, с цел преработка? Иха! Ще направя купон – в нас или в блога 🙂 Всички са поканени – дори и Асен Блатечки, за да се нахрани, а не да влиза с взлом в чужди къщи. Криско или Кристо или Кръстьо – не, не ме кефи 🙂

p.s. – трябва обаче да отчетем и нещо положително в криейтива на bTV относно рекламната кампания Fairplay – използват Асен Блатечки, а не Искра Фидосова!!!!!! 🙂

One thought on “284 за Fairplay на bTV”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *