5 стратегии за ефективно използване на Twitter

Можете ли да си представите, че Twitter не съществува от няколко години? Днес изрази като „следвай ме“, „последвай ме“ се използват навсякъде – новини, радио, реклами и др. Нека не забравяме и #hashtag-вете, които се появяват в телевизионни предавания, като X-Factor, така че, зрителите лесно да проследяват разговорите на дадена тема.

Днес Twitter се използва не само от физически лица, но и от търговски марки, и корпорации за насърчаване на търговията, и бизнеса в тази социална мрежа. Buddy Media наскоро анализира над 320 Twitter търговски марки, за да дефинира какво работи за тях, и какво не. Ето и някои от основните изводи от този анализ:

1.ИЗПОЛЗВАЙТЕ КРАТКИ СЪОБЩЕНИЯ
Според изследването, тутовете, които съдържат по-малко от 100 символа, имат 17% по-висока ангажираност и по-голям ефект, отколкото по-дългите съобщения.

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЕДИН ИЛИ ДВА #HASHTAG
Проучването констатира използването на #hashtag-ве от търговските марки – едва 24% от тях ги използват. Марките, които използват #hashtag в своите тутове получават два пъти ангажираност, от тези, които не използват. Въпреки това, ангажираността към корпоративните туитове намалява, ако използват в своите съобщения повече от три туита. Запомнете: по-малкото е ПОВЕЧЕ!

3. ИЗПОЛЗВАЙТЕ СНИМКИ ВЪВ ВАШИТЕ ТУИТОВЕ
Снимката не само струват, коркото хиляди думи, но е и доказано, че снимките индексират повече отговори, ре-туитове и импресии. Според Buddy Media туитове с прикачена снимка в тях, получават по-голяма ангажираност.

4. ДОБАВЕТЕ ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ
Може би си мислите, че не е вярно, но да карате потребителите да ре-туитват Вашите съобщения работи единствено във Ваша полза. В действителност, според Buddy Media туита, който съдържа в себе си #RT или „retweet“ получава 12 пъти повече споделяния, в зависимост от тези, които не ги използват.

5. ИЗПИСВАЙТЕ ЦЯЛО ДУМАТА „RETWEET“
Това вече е нещо ново за мен: според това изследване, съобщения в които се изписва цялата дума „retweet“ получава 25% по-висока активност.

Това не е всичко. Buddy Media включва в изследването и кратък списък, който може да разпечатите за себе си и той да стане част от бюрото Ви, който да ви помогне за по-ефективен туит. Препоръчвам Ви да прочетете тяхното изследване за да разберете най-добре, кой туитър метод е най-подходящ за Вашата марка.

Оригиналната статия е на Aaron Lee и това е линк към нея.

Какво мислите Вие по тази тема? Бих се радвал да чуя мнението Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *