Bitcoin – още една възможност за онлайн разплащане

WordPress въведе още един начин на разплащане онлайн при покупки за ъпгрейди за WordPress.comBitcoin. PayPal блокира достъп за онлайн разплащане на над 60 страни, както и много компании за кредитни карти имат подобни ограничения. Някои от тях са блокирани по политически причини, някои заради измами, а някои по други финансови причини. Каквато и да е причината от WordPress не мислят, че индивидуален блогър от Хаити, Етиопия или Кения трябва да имат ограничен достъп до блогосферата.

Bitcoin е цифрова валута, която позволява незабавни плащания по интернет. За разлика от кредитни карти и PayPal, Bitcoin няма централна оторизация и не „заключва“ или блокира определени страни. Търговците, които приемат плащанията на Bitcoin могат да правят бизнес с всеки.

Ако вече използвате Bitcoin ще намерите този метод на плащане, още по-лесен, отколкото да плащате с кредитна карта. Checkout интерфейса на Bitcoin има раздел, който показва дължимата сума и адреса на портфейла, създадени само за вашата транзакция. Веднага след като се получи уведомление за дадена сделка, покупката се завършва. Това обикновено се обработва за няколко секунди т.е по-малко време, необходимо ви да попълните формуляра за кредитната карта, например.

Ако сте нов в Bitcoin ще трябва да получите първо няколко bitcoins (BTC) първоначално, което се явява и най-трудната част в работата с Bitcoin. Можете да научите повече за използването на BTC от тук.

Bitcoin е реално нова валута в световния електронен пазар, и програмата работи с отворен код – нещо с което WordPress.com изгражда корпоративната си политика от началото на създаването си, до сега. WordPress.com вече публикува и най-често задаваните въпроси относно новият разплащателен интерфейс, които можете да видите тук

Тъй или иначе, мисля да тествам новата разплащателна система на някой от блоговете си. Обещавам да дам повече информация за предимствата и недостатъците.

Някой от вас дали е ползвал Bitcoin? Ако да – какво мислите за него?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *