Google Drive е вече готов.

Това е новината от последните часове. Google Drive е вече готов за ползване от потребителите с профил в Google. Какво е Google Drive? Представете си, че работите на няколко компютъра, мобилен телефон от последно поколение (iPhone или Android), разполагате и с таблет (както и аз) и искате цялата Ви информация да бъде на едно място, така че, разполагайски с тези устройства във всеки един момент, на всяко едно място, при наличието на интернет да ползвате Вашите файлове…, колкото и да са големи. Именно това е девиза и това е реално на Google Drive. Чрез drop&drag просто поставяте файловете в профила Ви в Google Drive и сте готов да пътувате, да презентирате в движение, да се забавлявате. Най-добре вижте видеото по-долу, което е и официалното представяне на Google Drive.

Като за начало получавате и 5 GB безплатно пространство, което е и малко и много, зависи как го използвате. Ако искате обаче да си увеличите обема е необходимо да заплатите допълнителни пари за конкретни парачетри, които са както следва:

– 2,49$ месечно за 25 GB повече;
– 4.99$ месечно за 100GB повече;

Ще мине врме, нека да тествам новата услуга и съответно ще направя допълнителен коментар за нея на по-късен етап, когато имам реално мнение за Google Drive. Това което мога да кажа, е че, това не е новост за интернет и мобилният потребител, тъй като Dropbox на Android  е на пазара от дълго и изпълнява същата функция, дори може да се каже, че е по-добра от Google Drive. Защо? Dropbox е програма, която се инсталира, както на компютъра, така и на мобилното устройство с Android. Двете устройства правят връзка чрез еднакви настройки, и така папката на вашият компютър с име Dropbox се вижда и на мобилното устройство т.е. каквото и да сложиш в нея с какъвто и обем, ще бъдат видими през Android. При това – безплатно.

Но нека не издаваме смъртна присъда на Google Drive преди още да сме го тествали. Знаем ли… може пък да ни изненада (почти да не повярваш)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *