Jetpack – синхронизирайте блога си със социалните профили

В предишни статии „Jetpack – блогването никога не е било толкова лесно“ и „Публикуване чрез e-mail – само за WP блогъри“ ви разказах за част от функциите на приложението на AutomatticJetpack. Сега ще ви дам съвет при използването на Jetpack, а именно – синхронизирайте блога си със социалните профили, без да се налага да използвате бутони за споделяне.

Синхронизираното свързване на блога ви със социалните профили става лесно, бързо и не е необходимо да имате технически познания. Ето стъпките:

1. Активирайте линка Configure на раздел Publicize от приложението Jetpack (снимка 1)
синхронизирайте блога си

2. Вече сте препратени на страницата в приложението Jetpack, която ви дава възможност да активирате синхронизирането на блога си със социалните мрежи (виж снимка 2)
синхронизирайте блога си

Избирайки една или повече социални мрежи, Jetpack ще се съобрази със социалния ви профил, а именно – ако във Facebook имате профил + допълнителни собствени страници, можете да изберете дали блога ви да е свързан с личния профил, или с конкретна страница. Това е едно голямо предимство, най-вече за тези, които наистина разполагат с Facebook страници.

Така, направили всичко това вече можете да публикувате в блога си спокойно и да знаете, че приложението Jetpack вече е публикувал новината в избрания социален профил/профили от ваше име. Не е необходимо да използвате социалните бутони за споделяне, поне не за Facebook и Twitter – най-популярните социални мрежи.

Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *