#Malarkey и отличен за бърза реакция. А ние къде сме?

Знаете ли какво е „Malarkey“? Според речника на Оксфорд за модерен жаргон смисъла на думата е „глупости, говориш глупости, говориш глупави приказки„. Та на дебата на вице президентите в САЩ Джо Байдън се обърна към опонента си Пол Райън точно с този жаргонен израз – malarkey. Съответно от администрацията на президента Барак Обама (за тези които не знаят – Джо Байдън е настоящия вице на САЩ) закупиха веднага от Twitter тренда #malarkey с надеждата този hashtag да се превърне в инструмент на предизборната кампания. Веднага давам точки на администрацията на президента за бързо мислене и бързи реакции.

А спомняте ли си издънката на кандидата Мит Ромни относно „Улица Сезам“? Искайки да спре държавните субсидии към PBS, Мит Ромни обрича на забрава и спиране на детския легендарен сериал „Улица Сезам“. Съответно в САЩ го иронизираха, като публикуваха поредица колажи на Ромни и зад него Голямото пиле и надпис: някой май го е страх от голямото пиле :). Така – съответно от PBS побързаха и закупиха hashtag с името „Big Birth“ дни след президентския дебат.

Администрацията на Обама обаче побърза и закупи още няколко hashtag сред които: “Jack Kennedy,” “Afghanistan in 2014″ и “#VPDebate.”

Абстрахирайки се от предстоящите резултати на изборите в САЩ, си задавам следния въпрос: нашите политици знаят ли, че съществуват социални медии? И не говоря за това дали имат страници във Facebook, то и баба ми има. Говоря за това дали знаят как да ги използват? Защото доколкото си спомням и до ден днешен в САЩ Барак Обама разговаря със свои избиратели онлайн: дали ще във Twitter, дали във Facebook, дали в живо излъчване с комбинирана теле-мост връзка.

Задавам тези въпроси защото в Twitter има три акаунта на нашия Министър-председател, които са изключително креативни в много лошия смисъл на думата:

1. Първи акаунт, изключително полезен за горските работници. Те разбират, че на 24 декември 2010 ще се случва нещо. Явно този акаунт е само за тях, защото това е единствения туит в него:

2. Вторият акаунт е още по-полезен, тъй като сме получили добри пожелания от Министър-председателя на 24 януари 2010 г. Отново това е единствения туит в този акаунт:

3. Третият акаунт е с най-много последователи, с най-много туитове и с най-много простотии. Като чета туитовете в този акаунт имам чувството, че това е фалшив профил, а ако не е – тежко ни 🙂

Всъщност сега като прегледах отново акаунтите на Министър – председателя си отговорих на въпросите по-горе.

p.s. – може и да има акаунт за който не знам и на който се говорят истински политически и обществено интересни неща от премиера, но как да го намеря? А и да има не е добър атестат на името на една обществена личност да има повече от акаунт.

3 thoughts on “#Malarkey и отличен за бърза реакция. А ние къде сме?”

  1. Също да не забравяме че Барак Обама направи Ask Me Anything в reddit и беше толкова популярна тази тема че сайта не издържа на натоварването 😀 … нашите политици са светлинни години назад ..

    1. Именно, в САЩ социалките се използват страшно много, което е разбираемо. Отдавна политиката на запад приемат под друг ъгъл социалните мрежи, докато тук ги приемат все още за снимки, лайкове и прочие. ТрЪгедия 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *