„Plan B“ за вашия Android

Какво да направим, ако нашият Android телефон или таблет бъдат загубени или откраднати? Има решение на този проблем и той е чрез използването на приложение „PlanB„, което може безплатно да инсталирате през Google Play.

Как става?
1. С профила си в Google зареждате страницата на приложенията Google Play, както през мобилните устройства, така и директно от вашия компютър. Заредили веднъж намирате приложението PlanB, като за по-лесно разпознаване използвайте логото, което е приложено по-горе.
2. Инсталирате приложението в устройството си. Няма да ви отнеме повече от минутка, но всичко зависи от вашата Интернет скорост или доставчик.
3. След като сте инсталирали веднъж приложението, то ще ви попита за инсталация на втора приложение, което се казва „Lookout Security and Antivirus“ и е с голяма важност. То също е безплатно, така че, инсталирайте на воля.
4. След като приключи и тази инсталация, на акаунта ви в Google ще получите уведомителни писма от приложенията, че всичко е инсталирано и можете да ги ползвате.
5. Последният имейл от поредицата, който ще получите на електронната си поща е линк, през който от тук нататък ще можете да проследите вашето устройство. В зависимост от сигнала, от приложението, от състоянието на устройството и от моментната функционалност на приложенията, вашето устройство ще бъде локализирано веднага в различен радиус – от 60м. до 2м.

Ето как изглежда локализирането на устройството през линка изпратен на пощата (зелената стрелка):

#ВАЖНО: Трябва да знаете, че тази програма позволява да бъде инсталирана, дори когато вашето устройство е вече загубено, или откраднато. Достатъчно е то да бъде включено (виж снимката по-долу)

Приятно ползване на приложението и не губете устройствата си. Надявам се да съм бил полезен. Вие какво мислите – някой ползвал ли е е това приложение? Доволен ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *