SKU в каталожна страница на WooCommerce – как става?

Как да изведем SKU в каталожна страница на WooCommerce е продължение на темата от последния път – Как да премахнем SKU от продуктовата страница в системата на WooCommerce. Ако в последната публикация ви показах, щащ един партиден номер може да се скрие от продуктовата страница на продукт, то сега идеята е как да покажем същия този партиден номер не само в продуктовата страница, но и в каталожната страница на една Woo страница. (виж снимка 1)

Как да изведем SKU в каталожна страница на WooCommerce

Защо е необходимо да извеждаме SKU в каталожна страница?

Отговора на този въпрос е простичък – по две причини.
Първата е, че собственика на електронният магазин може би иска да покаже партидните номера на продуктите директно в каталожната страница на сайта си. Така ще улесни лесното разпознаване на всеки един продукт, както от негова, така и от страна на клиента.
Втората е също свързана с клиентска поръчка – клиента може да не иска да закупи продукта, а просто да направи запитване за него и в това запитване да спомене партидния номер, така че, да ориентира по-лесно продавача.

Има и трета причина и тя се крие във функционалността на някои нови WP теми да намират думи, изрази, словосъчетания или части от тях чрез интегрираните търсачки взети директно от каталожната страница на сайта.

Но основната причина да изведем SKU в каталожна страница на Woo е винаги по-проста – просто клиента го иска 🙂

И така, ето я важната част…

SKU в каталожна страница на Woo – как става

Чисто и просто това може да стане като се допише конкретен PHP текст във function.php, който трябва да изглежда по следния начин:

*/
add_action( 'woocommerce_after_shop_loop_item_title', 'shop_sku' );
function shop_sku(){
global $product;
echo '<span itemprop="productID" class="sku">SKU: ' . $product->sku . '</span>';
}

 

Ако все пак се чудите къде точно във function.php да сложите този код и не му намирате място :), пробвайте да изтеглите това приложение, което автоматично добавя тези PHP редове във functions.php

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *