Visual Form Builder

Visual Form Builder е приложение разработено за WordPress. Из социалните медии много често срещам въпроси от типа „Кое приложение е добро за контактна форма?“ или „Кое приложение да използвам за регистрация на потребител?“, или „Кое e-commerce приложение да инсталирам?“ и т.н. Е, отговора е – Visual Form Builder.

Наложи ми се да го използвам за ъпдейта на ФутболниБилети, най-вече в разработването на специална форма за директна поръчка и се влюбих. В следствие разгледах Visual Form Builder Pro и останах очарован не само заради ниската цена за про-версията на продукта (между 10 и 15 US долара).

Ето какво ме впечатли?

1. Естествено може да се свали безплатно от страницата на WordPress

2. Ниската цена за про-версията

3. Възможността за изграждане на различни форми с приложението, които да са съобразени с функционалността на страницата ви (виж снимка 1)

Visual Form Builder

4. Лесният административен панел на приложението.

5. Безплатната версия на Visual Form Build е с отворен код, така че не е затворено само за латиница, а може да се използва и за други езици. В нашия случай за кирилица.

6. Позволява експортирането в CSV файлове

7. jQuery

8. Изпращане на произволно написано съобщение до потребителя попълнил формата на посочения от него електронен адрес.

В общи линии пълните характеристики на Visual Form Builder – безплатната версия, можете да видите тук.

Но това което най-много ме впечатли е про-версията на приложението е, че срещу 10 долара получавате всичко показано на снимка 2

Visual Form Builder

И както се казваше в една досадна 30 минутна реклама „Но това не е всичко“ за още малко парички по ваш избор можете да имате и показаното на снимка 3

Visual Form Builder

В крайна сметка да благодарим на Matthew Muro за изработването на това перфектно приложение за форми, специализирано за ползвателите на WordPress.

Не знам за вас, но аз след работа с подобни решения се чувствам по-добре. А вие? Кое е WP приложението, което ви е накарало да заобичате още повече платформата?

11 thoughts on “Visual Form Builder”

  1. Здравей. Не не е опция, но не е нужна и редакция на кода. Исках да кажа, че някои приложения не възприемат кирилицата. Това не е едно от тях и можеш да промениш всичко на български 🙂

 1. Здравей Бойко.
  Ще си позволя да питам за този прекрасен плъгин т.к. виждам че си запознат с него.
  Преди дни си го купих и с удоволствие го внедрих и започнах да го ползвам.
  1. Започнах да изпитвам проблеми, когато ми се наложи да интегрирам трето подниво радио бутони. когато се върнеш към второ или първо подниво, третото ниво не бива опреснявано на екрана и се вижда постоянно.
  2. Опитах се да направя български превод през .pot файла но постоянно ми дава грешки и не успях.
  A частта със съпорта е малко мудна или въобще я няма затова те питам ако имаш идея как да се справя с тези двата казуса.

  Поздрави

  1. Здравей, имам няколко въпроса:
   1. Използваш ли това приложение в някакъв поддомейн или директно в http://www.yourdomain.com?
   2. Закупил си предполагам само Visual Form Builder Pro, без системата им за онлайн плащане?
   3. Говорейки за скриване и показване на под-нива на радио бутоните предполагам че визираш използването на функцията Conditional Logic?

   1. Здравей и благодаря за навременния отговор.
    1. закачил съм го директно в една страница http://www.mydomain.com/ application
    2. Да, само Visual Form Builder Pro, без системата им за онлайн плащане.
    3. Да, пропуснах да отбележа че става въпрос за функцията Conditional Logic, като за първо ниво използвам форма „select“ а за второ и трето поднива използвам „radio“

    Поздрави

    1. Днес Visual Form Builder Pro имат нов ъпдейт. Направи го и ако не става пак ми пиши – аз също имах този проблем, просто трябва да се върна назад за да ти кажа как го реших. Но нека първо ъпдейта да ти дойде 😀

 2. Да разбира се Poedit е най доброто. Само него ползвам, но когато опиотам да заредя .pot файла за да започна превода, ми дава fatal eror – http://raboten.info/poedit_errorjpg.jpg. Същата грешка е и когато вляза в някои от другите преводи и се опитам го ренеймна на BG

 3. Здравей отново,
  успя ли да засечеш проблема с радио бутоните? До второ логически навързано ниво работи перфектно, но когато се закачи трето ниво не се опреснява и не изчезва от екрана когато когато се върнеш към по горните нива??

  Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *