#WC2W е нещо в…Twitter

Всъщност много добре знам какво е #WC2W защото аз го създадох. Иначе казано с прости думи: това е кампания в Twitter имаща за цел да набере последователи на @AllGPTickets в социалната мрежа, като приканва бъдещите последователи да напишат един креативен и интерес tweet отговаряйки на въпроса „Защо Формула 1 е Ваш любим спорт?“. В края на годината ще бъде избран един от между многото (надявам се) tweet-ве и собственикът му ще спечели безплатен билет за Формула 1 за Голямата награда на Унгария, сезон 2013.
Разбира се билета е налице и чака своят собственик, благодарение на AllGPtickets.net (който всъщност е пак мой проект), но по-интересното за мен е – какъв ефект ще генерира кампанията, ако генерира. Защото както забелязвате съм избрал за целта Twitter, а не Facebook (където, явно може кампанията да има по-голям ефект, не знам) и това е според мен доста сериозно предизвикателство. Идеята ми дойде онзи ден докато писах статията Социалните медии и отбранителната индустрия в Socialevo и примерът с успешната кампания на Raytheon в Twitter, озаглавена #HT4H. Също така, ако кампанията претърпи някакво развитие, надявам се това да повлия най-вече върху трафика на AllGPtickets.net, защото нали все пак това е оснавната идея на един сайт.

Както се казва – ще поживеем, ще видим. Всички вие, които ще участвате или няма, ще можете да следите развитието на кампанията на този адрес, да четете tweet-овете и да се забавлявате. Надявам се! А на участниците – креативност, креативност, креативност! 🙂 … а, и късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *