WP хостинг ZippyKid става безплатен или да заредиш за две секунди

Страхотен маркетингов ход предприе компанията разработила ZippyKid за WordPress.com. Основана едва през 2010 г. един от най-бързите WP хостинги е вече безплатен. И това ако не е новина. Vid Luther публикува поста Introducing ZippyKid – The Next Generation.. in stores now! в блога на компанията и това определено се хареса на досегашните потребители:

Просто се регистрирате и стартирате първия си сайт. Ние ще ви дадем отлична поддръжка (с това сме известни), ще сканираме и премахнем злонамерен софтуер, ще имате ъпгрейди, пачове и архиви.

И съответно реакциите не закъсняха. Brian Krogsgard споделя:

Това наистина е добър начин да привлечеш нови потребители, като ги хванеш директно от „вратата“. И до известна степен ги разбирам – ZippyKid имат масивна клиентска инфраструктура от Rackspace, и 5000 показвания на старинци на месец… за мен това означава, че в ZippyKid са доста уверине в способностите си и аз съм готов да остана към тях, като съм сигурен, че в бъдеще ще преодолеят някои трафик бариери.

1. КАКВО Е ZIPPYKID?
ZippyKid е WP хост, който зарежда страницата ти по-бързо от нормалното. Използва се както за големи сайтове, така и за по-малки такива. Това е била и първоначалната идея на компанията при стартирането на хоста. Според изследванията им, когато тяхна страница се зареди между две и десет секунди, това запазва за по-дълго потребителите в нея, защото те не обичат да чакат. В действителност 47% от потребителито очакват точно това от тях – да заредят една страница в рамките на границите или по-малко. Над 10 секундо закъснение (т.е. можем да приемем, че периода 2-10 сек. е допустимият стандарт) има голяма вероятност да изгони сърфиращите в мрежата. Когато използвате ZippyKid, Вашият сайт се интегрира със CDN (Content Delivery Network), което позволява на сайта да бъде натоварен три пъти повече от нормалното и пак скоростта да е в рамките на допустимите секунди. Но това не е всичко от ZippyKid

2. СИГУРНОСТ
За 2011 година в света са хакнати над 1 мил. WP сайта. Какво предлага за защита на своите потребители и клиенти въпросната компания?
– управление на всички WordPress плъгини и тяхната автоматична актуализация;
– защитно сканиране се извършва предимно вечер;
– използване на защитна стена Cisco 5520
– всички сървъри са в „затворен цикъл“ така че, потребителите не могат да се виждат на сървърно ниво един друг
– Уеб апликациите се изпълняват от всички сървъри
– физическия достъп до машините се ограничава от Rackspace
… и както казват в компанията: дори нашият изпълнителен директор няма достъп до Вашите сървиъри, ако не е свързан с VPN, но той е добър човек и винаги можете да му се доверите.

3. ПОДДРЪЖКА
Сървърите на ZippyKid са гъвкави и се съобразяват с Вашия сайт. Знаем, че уебсайтове могат да блокират по различни причини. Най-известната причина е когато се претовари сървъра и индексира голям травик. От компанията уверяват, че правят всичко за клиента в това отношение т.е. когато Вашият трафик расте, популярността на Вашия сайт расте, следователно и сървърът на който е качен сайта Ви също расте. Това става автоматично, чрез облак, базиран на автоматимно растящи сървърни балансьори и автоматично мащабиране на големината на сайта.

4. КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ZIPPYKID?
Наистана става лесно. Само в една единствена стъпка. Трябва да отидете в страницата на ZippyKid и да натиснете активиращия бутон. Отваря се отделна страница за регистрация на нов потребител, като регистрация става по две начина: с електронна поща и избрана от Вас парола, или чрез профила Ви в социалните мрежи. Това е! След разрешеният Ви достъп можете да регистрирате собствена WordPress.com страница (фиж. Фиг.1), хоствана от ZippyKid и да публикувате първият си пост.

5. КАТО ЗА ФИНАЛ
Всичко звучи прекарсно за нови WordPress потребители (или пък стари), които искат да направят сайт, който да се зарежда бързо. Съветвам всеки един, който ще използва услугите на ZippyKid да прочете тези въпроси и отговори, за да придобие пълна представа за случващото се в тази компания. Но явно са на прав път, щом отзивите от нея за сега са предимно позитивни. Което си е силно мотивиращо да направиш поредната си интернет страница.

Проверете ZippyKid хоста за WordPress.com и кажете какво е Вашето мнение за тази услуга? Аз ще направя същото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *